סנוב אשכנזי מדימונה / זיו תדהר / זמורה

סנוב אשכנזי מדימונה 

זיו תדהר / זמורה

זהו לכאורה עוד ספר אוטוביוגרפי השזור בחיי עיר הפיתוח המדוברת ביותר בישראל וכנראה גם בעולם כולו,בזכות "מפעל הטקסטיל". השנה מלאו בדיוק 70 להיווסדה. אבל 'סנוב אשכנזי מדימונה' הוא סיפור גדול בהרבה: הוא מספר את סיפורה של ההגמוניה הוותיקה בישראל, רק מהזווית הכי לא צפויה והכי לא מוכרת.   

זיו תדהר (53), אדריכל, אמן, קריין ומלחין,נולד וגדל בדימונה. ברוח החזון הבן גוריוני, בחרו הוריו בני ההגמוניה, להגר לפני 60 שנה ל"מושבת העונשין הציונית". עיר פיתוח צעירה ונידחת שבה יחיו כבני מיעוט במנותק ממוקדי הכוח הטבעיים שבהם צמחו. בחירה טעונה וקונפליקטואלית שזימנה מורכבות תמידית במפגשים הבין אישיים והבין תרבותיים עם אוכלוסיית העולים. 

תדהר, ה"סנוב אשכנזי מדימונה", מתאר את חוויותיו האישיות כילד וכנער דימונאי מנקודת מבטו של בן מיעוט "אחר" וחריג. בשפה הומוריסטית וציורית הוא דן בסוגיית התדמית והסטיגמה, בוחן את כשלי התכנון האורבני, מנתח את הישגי הממסד וכישלונותיו ושופך אור על ההתמודדות הרגשית והפיזית של התושבים עם תנאי הבידוד בלב המדבר. הספר המביא את פניו האנושיות והגשמיות הפחות ידועות ומוכרות של חזון הפרחת השממה במלאות לו 70 שנה. 

סיפור מפתיע על דימונה האחרת: עצבנית אך מבודחת, ישירה ודעתנית – אבל גם אוהבת ומחבקת. סנוב אשכנזי מדימונה הוא ספרו הראשון של תדהר. 

207 עמ', 98 ₪.