צלמים, ציירים, אדריכלים ומשוררים יקחו חלק בתערוכת השקה שתתקיים במוצ"ש, 19.3, בפאב נולה סוקס במרכז זיו, לכבוד יציאת ספרו החדש של נועם נגרי, 'טקנומליה'
יורם מארק-רייך /
אתר כדאי לדעת
פוסטר השקה
במוצ"ש, 19.3, בשעה 19:00, תיערך בפאב נולה סוקס בנווה שאנן פתיחה של תערוכת אמנים שבאים מתחומים שונים, אשר התקבצו יחדיו לבקשתו של נועם נגרי, סופר ומרצה חיפאי, אשר ישיק בהזדמנות חגיגית זו את ספרו החדש 'טקנומליה'.
כאמור, מדובר בתערוכה רב-גונית בה ישתתפו אמנים ממקומות שונים בארץ ואשר באים מתחומים שונים. האמנים התבקשו על ידי נגרי, לתת פרשנות, כל אחד על פי עולמו ותחום עבודתו, לקטע קצר מתוך הנובלה החדשה שלו, "טקנומליה", והעוסקת במסע ברחובות העיר ברלין. התערוכה נבנתה בחודשים האחרונים בשיתוף פעולה מלא בין הסופר לאמנים, כאשר מה שעומד במרכזה הוא הרעיון לשיתוף פעולה וליצור המשכיות לספר, אל מעבר לדפים, על מנת להחיות את העלילה ולהציג את גווניה השונים. בין המשתתפים: צלמים, ציירים, אדריכלים צעירים ואפילו משוררים אשר כתבו מעין "שירי רימיקס" בעקבות הקריאה בטקסט המקורי של נגרי. במהלך התערוכה, חלק מן האמנים יסתובבו בחלל, ובין המוזמנים ויהיו נכונים לספר על מקורות ההשראה שלהם, על תהליך היצירה אל מול טקסט כתוב וכל מה שעורר אותם אל היצירה.
לפני הצגת התערוכה יישאו דברים נגרי עצמו, עמיחי שלו – בעצמו סופר מוערך ועורך הספר, ורון דהן מנכ"ל הוצאת "אינדיבוק", וסופר ומשורר בעצמו. את הערב ילווה במוסיקה די.ג'יי גיא אביטל, אשר יביא את המוסיקה של ברלין אל חלל הנולה סוקס במטרה להרקיד את המוזמנים עד לשעות המאוחרות של הלילה.
נועם נגרי. צילום: יאן איטוביץ'
נועם, מאיפה בא הרעיון להפוך את ההשקה למסיבה אמנותית כה מגוונת?
"כיוון שהספר, בחלקים רבים שלו עוסק בחיפוש, שיטוט, ובעיקר ברעיון שדברים פתאום קורים לך מבלי שאתה מוכן - חשבתי ליישם את הנושאים האלה ולהפוך אותם למעין המשך של הספר, כלומר מעבר לדפים. לכן, ביקשתי מכל מני אמנים מתחומים שונים, לבחור קטע מן הספר. הם לא קראו את הספר בשלמותו, אלא רק כמה פרגמנטים מהם הם בחרו קטע אחד, ואז נתנו לו את הפרשנות האישית שלהם. חלק מהרעיון הוא בעצם לראות מה קורה לאמן כשהוא לא מכיר את ההקשר הרחב, והוא או היא צריכים עכשיו להתמודד עם מה שיש להם - חלק אחד בלבד, פיסה מן השלם."
זה מתחבר גם לכך שאנחנו חיים בתקופה כזו, בה הכול מתחבר לכול...?
"כן. בהחלט. יש כאן מעין אמירה על כך שאנחנו חיים בתקופה מאוד שיתופית: פייסבוק, אינסטגרם, טוויטר ומה לא. אז רציתי בעצם לבחון את השיתופיות הזו, הפעם דרך העיניים של האמנות. בהשקה ישתתפו אמנים שבאים מכיוונים שונים: מוסיקה, אדריכלות, שירה, ציור, צילום. כל אחד מביא עמו את העולם הפנימי ומשתף יחד עם האנשים שיבואו להשקה. כך שלמעשה האירוע הוא מעין חוויה ייחודית שמתרחשת בזמן אמת. מה שבא לפניה או אחריה- במובן מסוים כבר לא יהיה אותו דבר."
נועם נגרי מזווית אחרת.... צילום: יאן איטוביץ'
ואיך המרגש?
"התרגשות גדולה באוויר... גם הספר החדש וגם פרויקט ההשקה. זה מעסיק אותי מאוד. זוהי פעם ראשונה שאני שותף לעשיית תערוכה, אומנם שקשורה לספר שלי, אך זוהי תערוכה לכל דבר ועניין, כך שהדבר הזה מעט מלחיץ, אבל בעיקר מרגש."
זה הספר השלישי שלך. מדובר בנובלה. ספר עליה בקצרה...
"הספר הוא למעשה סוג של יומן מסע. מדובר בבחור, אין לו שם, אשר איבד את הקול שלו. הרופאים אינם יודעים את הסיבה המדויקת, הם רק יודעים שהדבר התרחש בין לילה ומשעה שקרה הדבר, אין לבחור יותר מדי ברירות אלא לנסות להתמודד עם איבוד הקול שבא במפתיע. הוא ובת הזוג שלו טסים לברלין למסע של שבעה ימים בעקבות חלום חוזר ונשנה שיש לבחור, בו אחד השירים באלבום "ברלין" של לו ריד, מבקש ממנו לכתוב לו מעין "שיר המשך". מכאן והלאה הם נמצאים בתוך מסע חיפוש. החיפוש הזה, אשר מתחיל כביכול בחיפוש אחר משהו קונקרטי - השראה עבור כתיבת שיר, עבור האמנות, הופך מהר מאוד, בעקבות השיטוט בעיר, למסע חיפוש אחר משמעות, גורל, ולמעשה חיפוש אחר קול פנימי. איך אתה מתמודד עם דברים ש"נופלים עליך" פתאום בלי שהיית מוכן, בשעה שיש משהו מהותי שבאיזשהו מובן מונע ממך להתמודד, ובמקרה של הדמות בספר- קול לדבר דרכו. אתה צריך לחפש חלופות אחרות, ובכל אלה, למעשה הספר עוסק. בדרך מתרחשות לזוג הזה כל מני חוויות שהעיר ברלין מביאה עמה עם כל המוסיקה, התרבות ואנשים שבה."