דונו, גיבור ספרה השני של זוכת פרס רמת-גן לספרות ילדים ונוער תמר הוכשטטר, הוא משב רוח רענן בספרות הילדים העברית. דונו (קיצור-חיבה של דניאל), בן שני במשפחה ישראלית בורגנית רגילה למדי, הוא ילד עצמאי ושובב שמעורר אהבה והזדהות, וכמו "כרובינה", גיבורת ספרה הקודם של הוכשטטר, הוא מזכיר מאוד את בילבי גרב-ברך.
לא רק דמויותיה של הוכשטטר מזכירות לנו את "בילבי" וגיבורים אחרים של אסטריד לינדגרן, אלא גם הכתיבה והסגנון והרוח הנושבת בסיפורים שולחים אותנו לספרות הקלאסית הזאת. מלבד המבנה העלילתי של כמה סיפורים שעוסקים באותו גיבור ובאותו עולם, הוכשטטר דוגלת במתן אוטונומיה לילדים. דונו אינו יתום כמו בילבי, אבל ברוב הסיפורים הוריו נעדרים והוא מתמודד בעולם לבדו, בהצלחה רבה. אוטונומיה כזו היתה לתמר עצמה כילדה במצפה הילה, והיא זוכרת אותה מאוד לטובה, וזוכרת גם את התרבות שצרכה כילדה ואת ההשפעה ארוכת הטווח שלה. לכן תרבות ילדים חשובה לה כל כך.
תמר הוכשטטר, היא בעלת תואר שני בתוכנית לתרבות הילד של אוניברסיטת תל אביב; ממקימי כתב העת המקוון לספרות ילדים ונוער "הפנקס", אחראית על השתלמות מורים ב"קרן קרב למעורבות בחינוך" ומעבירה קורסים לספרניות בספריות ציבוריות מטעם "מרכז הספר והספריות", שמטרתם להפוך את הספרייה למרכז תרבות פתוח.